Zamieszczone przez Maicroft
Jak objechać korek w Częstochowie?
Zwiń
X
-
jeśli będą państwowe to spoko bo UE dołoży kasę i będzie wymagać aby to nie było traktowane jako zarobkowe przedsięwzięcie. Gorzej jeśli będzie prywatna, tak jak A2. Dlatego "lokalna władza" chce aby od Częstej do Piotrkowa przebudować DK1 na S nie na A. Wtedy byłoby taniej w budowie i w przejazdach. Zobaczymy co wskórają :?Pisał Sebastian
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SSbzyq_74, właśnie do tego piję bo od Częstej do Piotrkowa ma się pokryć z DK1 czyli zostają wiadukty
Cała podbudowa do wytargania (dzisiejsza Gierkówka nie przenosi przepisowych obciążeń) - stąd się co chwile sypie i trzeba łatać. :twisted:
Zamieszczone przez MaicroftProste ... od granicy z Czechami do Gdanska po drodze A bedzie jakie 600km x 0,1zl = 60zl w jedna strone.
Jak zbudują całą A1 to za GDakowe wydamy ok 45 (granica-Toruń) zł i 30 zł skasuje AO
i tam i nazot też bijemy Helwetów. :szeroki_usmiech
[ Dodano: Wto 20 Maj, 14 12:34 ]
Zamieszczone przez SS.. Dlatego "lokalna władza" chce aby od Częstej do Piotrkowa przebudować DK1 na S nie na A. Wtedy byłoby taniej w budowie i w przejazdach. Zobaczymy co wskórają :?
Chcieli więcej zjazdów na odcinku Cz- PT co spowodowałoby ich za mocne zagęszczenie niewspółmiernie do małego ruchu na nich jak na autostradę (do każdej wioski byłby zjazd :lol: ).
Wyjątek w zagęszczeniu węzłów jest na G Śl., ale jest to podyktowane o wiele większą ilością pojazdów z nich korzystających.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bzyq_74Maicroft napisał/a:
Proste ... od granicy z Czechami do Gdanska po drodze A bedzie jakie 600km x 0,1zl = 60zl w jedna strone.
Jak Amber One odda koncesję na Rusocin-Toruń
Jak zbudują całą A1 to za GDakowe wydamy ok 45 (granica-Toruń) zł i 30 zł skasuje AO
i tam i nazot też bijemy Helwetów.
Komentarz
-
-
witam, dzisiaj chyba coś się u nas przytka bo zwężyli DK1 do jednego pasa i coś tam majstrują z przęsłami:
Na Warszawską dojechała pielgrzymka z przęsłami. Przęseł jest 24 lub 26, które przyjechały na 12 lub 13 ciężarówkach ! Pierwsze już są montowane. DK1 zwężona do 1 pasa w kierunku na Warszawę.
więcej na http://www.skyscrapercity.com/showth...364206&page=74Pisał Sebastian
Komentarz
-
-
...więc tak.
Nie wiem po co, bo nigdzie nie słyszałem, że i taka rzecz będzie realizowana - zerwano około kilometra asfaltu mniej-więcej od Tesco w stronę Warszawy, cały ruch przerzucono na jedną nitkę zachodnią, odcięto od świata dzielnicę Wyczerpy, na której zadebiutowałem ostatnio jako mieszkaniec i regularnie łamę przepis skręcając z trasy tam gdzie jest to zabronione, bo inaczej jechałbym do miasta około 7km. Nie wiem, co za debil wymyślił nagle przy całym tym burdelu, jaki JUŻ panuje na DK-1, zrywanie pasa asfaltu w stronę stolicy... Korki od Warszawy są coraz dłuższe i wahają się juz w granicach 2km. Dzięki Bogu ida w miarę sprawnie, ale jak widać trzeba sezon urlopowy zamienić kirowcom w piekło, co by się na wakacje nie jechało bez przeszkód :evil:Artur
Komentarz
-
-
r2r, ja w sobotę około 13 musiałem podjechać do teściów przed opuszczeniem miasta. Stałe 30 minut w korku do DK1. jakie było moje wku..nie jak się okazało, że na Wyczerpy nie pojadę prosto bo tylko autobusy mogą :twisted: Tego kto to wymyślił i nie postawił znaku na początku przy cmentarnej powiesiłbym za jaja i przeciągnął po tym sfrezowanym asfalcie. Tyle czasu zmarnowałem bo się dupkowi nie chciało znaku postawić. Później słyszałem w radiu, że ludzie po 2h stali zanim przejechali, bo jeszcze ruchem kierował jegomość i autobusy na Wyczerpy i ciężarówki na budowę wpuszczał.
[ Dodano: Pon 14 Lip, 14 15:06 ]
Fredy.PW, o 22 powinno być w miarę płynnie tylko, że to niedziela i może być zmiana turnusów.Pisał Sebastian
Komentarz
-
-
Fredy.PW, na chwilę obecną koło godziny 22 w niedzielę, przy odrobinie cierpliwości poradzisz sobie i przejedziesz w miarę sprawnie, bez konieczności kluczenia gdzieś bokami - ale nie wiem co jeszcze są w stanie wymyśleć na tym odcinku. Już było "przygodowo", a teraz jeszcze dołożyli zerwanie asfaltu na wschodniej nitce. Jeśli wybierasz się w te rejony przejazdem, to zobaczysz na własne oczy jak wygląda ten syf.
Zamieszczone przez SSr2r, ja w sobotę około 13 musiałem podjechać do teściów przed opuszczeniem miasta. Stałe 30 minut w korku do DK1. jakie było moje wku..nie jak się okazało, że na Wyczerpy nie pojadę prosto bo tylko autobusy mogą :twisted: Tego kto to wymyślił i nie postawił znaku na początku przy cmentarnej powiesiłbym za jaja i przeciągnął po tym sfrezowanym asfalcie. Tyle czasu zmarnowałem bo się dupkowi nie chciało znaku postawić.Artur
Komentarz
-
Komentarz